Zelfgemaakte tortillachips met guacamole

Guac met tortillawrap toasts
Totale bereidingstijd: 0-30 min

Simpel, lekker en een tikkeltje gezonder dan nacho’s uit de zak: zelfgemaakte tortillachips met een vers dipsausje. Een snel en heerlijk hapje bij bezoek of de ideale snack tijdens een avondje Netflix (en chill?). De dipsaus van vandaag is een heerlijke huisgemaakte guacamole. Het liefst met heel veel avocado por favor.

Benodigdheden:

Snijplank, grote kom

Ingrediënten 2 personen:

Tortillachips
2 tortilla’s
Peper
Zout
Paprikapoeder
Olijfolie

Guacamole
2 (rijpe) avocado’s
1 grote tomaat
1/2 rode ajuin
Olijfolie
Peper
Zout
Paprikapoeder
Chilipoeder
1 eetlepel citroensap

Bereiding:

1. Begin met de oven voor te verwarmen op 200 graden. Snij vervolgens de tortillawraps in driehoekjes. Sprenkel olijfolie over de chips en strooi er paprikapoeder, peper en zout over. Zet 10 minuten in de oven.

Tortillachips met guacamole

2. Snij ondertussen de tomaat, rode ui en avocado in stukjes. Meng vervolgens alles samen in een grote kom. Voeg zout, peper, paprikapoeder, chilipoeder en een beetje olijfolie aan het mengsel toe. Werk af met een eetlepel citroen om verkleuring tegen te gaan.

Tortillachips met guacamole

Controleer na 10 minuten of de tortillachips krokant en goudkleurig zijn. Serveer zowel de chips als de guacamole in een mooie schaal. Tijd om te smullen!


Deel jouw zelfgemaakte tortillachips met guacamole op sociale media met #TRMkooktopzondag


4 reacties op ‘Zelfgemaakte tortillachips met guacamole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s