Bohemian garden party organiseren | Decoratie

Bohemian garden partyCover

De zomerperiode: het ideale moment voor tuinfeestjes. Althans in onderdelen van de wereld waar men zeker is dat de zon zal schijnen (Hello, California). Sukkelaars als wij in België (of Nederland) plannen dergelijke feestjes en hopen dat de weergoden ons bij zullen staan. Zo hoopten ook Clarissa en haar vriend op goed weer. Twee maanden op voorhand iedereen verwittigen dat zij op 19 augustus samen een feestje organiseerden voor hun verjaardagen. Niet zomaar een feestje, maar een “bohemian garden pary”. Een tuinfeestje met als thema bohemian chic (met de nadruk op chic). Waarom twee maanden op voorhand reeds de uitnodigingen uitsturen? Enerzijds zodat iedereen zijn suuuuper drukke agenda op die dag kon blokkeren. Daarnaast ook om genoeg tijd te hebben om alles te kunnen organiseren. Goed plannen is daarom de boodschap. Hoe zij het hebben gedaan? Ontdek het hieronder!

Deel 1: Decoratie

Nodig: inspiratie, creativiteit, sterke vrouwen (en mannen) en al wat hieronder staat.

1. Paletten en stro
Niets is natuurlijk ‘bohemianer’ (even zelf een woord uitvinden, mag het?) dan paletten en stro. Paletten als tafels (of zitbanken) en stro om op te zitten. Je kan ervoor kiezen om een grote tafel te maken met je paletten, zodat iedereen samen zit of er juist verschillende tafeltjes van te maken. Wij (Clarissa speaking) zijn voor de laatste optie gegaan. Op die manier hebben we de ruimte beter kunnen gebruiken en konden we makkelijk met iedereen een babbeltje slaan. Op de botten stro hebben we verschillende handdoeken en stofjes gelegd. Enerzijds voor om kleur in de brouwerij te brengen maar ook zodat de stro niet zou steken. Je wilt natuurlijk niet dat uw gasten oncomfortabel zitten. De stofjes waren oude stukken die ik ooit eens had gekocht om tasjes van te maken. Zo zie je maar dat een hoarder zijn af en toe toch zijn voordelen heeft. Daarnaast had ik via mijn werk ook nog festivalstoeltjes om aan te vullen.

Bohemian garden party

Waar kopen/halen?
– Paletten & stro: via de lokale boer.
Wij hadden geluk dat mijn vriend in dat wereldje zit en de juiste connecties heeft. De paletten hebben we uitgeleend en de botten stro waren €2,50 per bot. Aangezien mijn vriend konijnen heeft, zijn de botten nu eten voor hen.
– Handdoeken & stoffen: van thuis en de overschot. Probeer altijd te zien of je thuis nog iets liggen hebt dat je kan (her)gebruiken. Indien je toch overgaat tot aankoop, probeer zaken te kopen die je nadien nog kan gebruiken.

2. Versiering
– Coca-Cola bloemenboekets
Leve Pinterest voor inspiratie. Ik maakte dit inspiratiebord op het platform. Op één van de foto’s kwam ik hangende bloemen in flesjes tegen. Een super leuk idee. Wij besloten een bak Coca-Cola te kopen met 24 flesjes in om onze eigen Coca-Cola bloemenboekets te maken.

How to: Bohemian garden party

Waar kopen/vinden? Bij elk warenhuis. Denk aan Delhaize, Colruyt, Carrefour. Of als je iemand kent die thuis zo’n flesjes koopt, vraag tijdig om ze mogen uitlenen. (voor de bloemen, zie verder).

– Slingers

  • Recyclage: in juli vierden we samen met vriendinnen de 25e verjaardag van een vriendin. Aangezien ik de uitnodigingen reeds had uitgestuurd vertelde de organisatrice dat ik alle decoratie mocht hebben. Handig, super lief én eco-vriendelijk.

Waar halen? Bij vrienden, familie, op het werk, …

  • China: Vroeger wisten we enkel dat alles ‘Made in China’ was, tegenwoordig kopen we rechtstreeks vanuit China op websites zoals Aliexpress. Je vindt er voor heel weinig geld de leukste gadgets en decoratie op terug. Wat je wel moet hebben is geduld. Heel veel geduld. Daarom is het van groot belang om minstens (!) een maand op voorhand te weten wat je nodig hebt en het meteen te bestellen. Het wachten op een pakketje duurt namelijk minstens 3 weken.

Waar kopen/halen? Op www.aliexpress.com kan je heel wat terugvinden.

– Verlichting
Niets is leuker dan wanneer het donker wordt ’s avonds lampjes te doen branden. Gewone, kleurrijke of de twee. Het kan allemaal en zorgt voor een gezellige sfeer. Wij hebben gekozen voor een kleurrijke set in combinatie met een aantal spots. Eén van de spots was gericht op de bananenboom (ja, bananenboom) voor een leuk effect.

How to: Bohemian garden party

Waar kopen/halen? Bij detailhandelsketens zoals Action, Hema, Flying Tiger, etc. Wij hebben die van ons bij de Action gekocht voor €15.

– Andere
Aangezien 25 jaar toch een beetje een speciale leeftijd is (het is toch wel een kwart van een eeuw) mochten de gouden cijfers niet ontbreken. Ook een dromenvanger is helemaal in thema. Daarnaast zijn kleine elementen zoals een welkombord (zie later) ook leuk en gemakkelijk zelf te maken.

Waar kopen/halen? Je kan de gouden cijfers kopen bij Hema aan €1,25/stuk. De dromenvanger komt van www. aliexpress.com en is momenteel te koop aan €1,37.

3. Bloemenfestijn

Wie bohemian zegt, zegt bloemen, bloemen en nog eens bloemen. Wij kozen voor hangende bloemenboeketen in colaflesjes, dezelfde bloemen in een fles op de tafeltjes, en op ons welkombord. De bloemen waren ofwel gezaaid door de papa van mijn vriend of stonden reeds in de tuin. Daarnaast hangt er standaard ook een druivelaar onder het afdak, alsook andere planten en bloemen. Belangrijk is om te werken met verschillende kleuren voor een opvallend effect.

How to: Bohemian garden party

How to: Bohemian garden party

Waar kopen/halen? Bij de bloemist, al wordt dat waarschijnlijk een dure grap. Indien je tijdig aan de organisatie begint, kan je zelf bloemen zaaien. Je kan ook informeren bij vrienden/familie of je bij hen ook langs kan gaan voor bloemen.

4. Kussens in alle kleuren

Om de boel nog wat meer op te fleuren hebben we gekleurde kussens gebruikt. Zowel in de tipi als op de stro-stoeltjes. We hebben gekozen voor een combinatie van oranje, blauw en roos voor de stoeltjes. In de tipi komt het blauwe en roos/rood ook terug, alsook grijs en wit. Ook hier weer, kies voor kleuren die bij het thema passen maar die je achteraf ook nog steeds kan gebruiken.

Waar kopen/halen? De kussens in de tipi komen van Xoft Living. Het betreft vier kleine poefs en één grote, voor een totaalprijs van €140. De andere kussens komen van Ikea. De blauwe kussens kan je kopen aan €2,99/stuk. De roze en oranje kussen zijn kussenovertrekken. Deze kan je kopen voor €2,99/stuk en bijpassende kussens zijn te verkrijgen tegen €1,99/stuk. De kussentjes op de festivalstoeltjes zijn eigenlijk stoelkussens en kosten €1,29/stuk.

Benieuwd naar het eten en de drankjes die we geserveerd hebben aan onze gasten? Ontdek het in de volgende post over een bohemian garden party organiseren.

Volg jij ons al op sociale media? @therewindmag

Facebook: www.facebook.com/TheRewindMag

Instagram: www.instagram.com/TheRewindMag

Snapchat: @TheRewindMag

Twitter: www.twitter.com/TheRewindMag

Pinterest: www.pinterest.com/TheRewindMag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s