Operation ‘back to the old body’ – week 1

Salad vs donut

12 kilo bijgekomen in 2 jaar. Van 54 kilos naar 66 kilos. Enorm veel dus. Het is niet de eerste keer dat ik ben bijgekomen. Maar nog nooit was het zoveel en nog nooit was het zo moeilijk om ze terug te verliezen. Let me tell you my story.

Al heel mijn leven lang schommelde mijn gewicht tussen de 54 en 56 kilos. En dat voor mijn 1 meter 57 à 58. Want ja, af en toe krimp ik of krijg ik er een centimetertje bij. Don’t ask me how! Maar een aantal jaren geleden (ongeveer 3 à 4 jaar geleden? ) kon ik niet meer alles eten wat ik wou zonder bij te komen. Ik verschoot wanneer naasten mij vertelden dat ik was verdikt. De meesten vonden het helemaal niet overdreven. Anderen zullen het niet luidop durven zeggen hebben. Enfin, ik besloot er iets aan te doen. Ik denk dat ik toen zo’n 60 à 62 kilos woog. Was het de liefde? Ik denk het niet want mijn vriend en ik waren al een tijdje samen. Was het de stress? Mogelijks, maar eerlijk gezegd was mijn leven niet heel stressvol. Ja, er waren examens (en herexamens) maar naast deze periodes leidde ik een heel leuk leven. Etentjes, citytrips, shoppen, … Noem maar op, I did it! Was het het kotleven? Ik denk het ook niet. Ondanks ik op kot zat en veel ging gaan eten, kookten mijn zus en ik een aantal keer per week op ons appartement in Gent. Was het de alcohol? Waarschijnlijk ook niet. Mijn alcoholconsumptie is altijd al gematigd geweest. Zatte Clarissa? Die zal je niet (of nooit) tegenkomen. Ikzelf heb ze nog nooit gezien, en eerlijk gezegd, ik hoop ze ook nooit te hoeven zien. Af en toe van een cocktail (een cosmopolitan aub) sippen of aperitieven met een glaasje wit of rosé (oké, of twee. Of misschien drie?) kan mij zeker smaken. Maar zeker niet dagelijks of wekelijks. Wat is dan wel de boosdoener? Ik zal het nooit 100% zeker weten maar ik denk een lelijke mix van alles. Stress, (een beetje te veel) genieten van het leven, weinig beweging – tot een aantal maanden geleden. Daarnaast ook gewoon mijn lichaam.

Het (menselijk) lichaam verandert continu waardoor ook heel veel mensen maatregelen treffen. De ene eet gezond, de andere sport meerdere keren per week, de andere smeert crèmepjes, … Belangrijk is om te weten wat jouw lichaam nodig heeft maar ook om er tijdig aan te beginnen. Ik ben nu 24 zomerjaartjes (team augustus ftw) jong en krijg het al moeilijk om die extra kilo’s te verliezen. Wat als we 5 à 10 jaar later zijn? Daarom moet ik er nu iets aan doen en dat doe ik al. Enerzijds door – sinds een aantal maanden – meerdere keren per week te gaan sporten. Door in beweging te blijven merk ik dat die extra kilo’s geen extra extra kilo’s worden. Belangrijk nu is om mijn eetpatroon terug op orde te krijgen. Gezond eten en niet te veel cheat days inlassen. Volgens sommigen is het reeds te laat om aan je summer body te werken. Volgens mij is het nooit te laat. Vooral niet wanneer je in bijna geen enkele broek meer geraakt die je anders wekelijks droeg. Op dat moment is het belangrijk je er niet in te blijven proppen maar om actie te ondernemen om ze terug op dezelfde manier te kunnen dragen.

Waarom ik dit (persoonlijk) stukje tekst zomaar online knal? Misschien omdat er dan geen weg terug is? Omdat ik me dan moet bewijzen ten opzichte van iedereen die dit gelezen heeft? Ik hoop in ieder geval dat dit het effect zal zijn. Om mezelf en mijn calorieën te controleren schrijf ik alles op dat ik in een dag consumeer. Ik gebruik hiervoor de app FatSecret. Misschien kan ik jullie op de hoogte houden van hoe mijn operatie back to the old body verloopt?

In ieder geval, wish me luck.

Clarissa

2 reacties op ‘Operation ‘back to the old body’ – week 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s