Proeven: de crème brûlée taart met rood fruit van Tarte à moi

TAM cremebruleetaartmetroodfruit-winnaar

Het Belgische merk van (biologische) taarten en gebakjes, Tarte à moi deed in het begin van het jaar een oproep gericht aan alle taartenbakkers van het land om met een eigen bakrecept een plaatsje te veroveren in hun taartenassortiment. Niet minder dan 200 inzendingen kwamen binnen waaruit de drie beste taarten  geselecteerd werden. De selectie werd gemaakt door een professionele vakjury bestaande uit foodbloggers Marta Majewska van de blog Everydaymarta en Marie Van Bleyenberghe van de blog Marie Gourmandise, supermarktketen Delhaize en uiteraard Tarte à moi zelf. De winnende gebakken waren de carrot cake van Mieke, de blueberry cheesecake van Evelien en de crème brûlée taart met rood fruit van Myriam.

Tarte à moi 3 finalisten
L: blueberry cheesecake van Evelien; M: carrot cake van Mieke; R: crème brûlée taart met rood fruit van Myriam

Alle drie taarten werden tijdelijk in het assortiment gestoken en gedurende drie weken bij Delhaize verkocht. Consumenten konden de taarten kopen, proeven en stemmen voor hun favoriete taart. Op basis van de verkoopcijfers, de onlinestemmen en de stemmen van de jury werd uiteindelijk de winnende taart gekozen: de crème brûlée taart met rood fruit van Myriam. Een ideale zomertaart dat nu ook deel uit maakt van het vast assortiment van Tarte à moi. Zelf de taart bakken? Hier vind je het recept terug.

De crème brûlée taart is verkrijgbaar bij Delhaize voor €7,95.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s