1 dag in Londen: waar eten en shoppen?

Londen

Op een dag sta je op en boek je (impulsief) een dagtripje naar Londen. Of, heeft Eurostar weer eens een aantrekkelijke promotie die je moeilijk kunt weerstaan. Wij lieten ons verleiden en boekten lekker een dagje naar één van onze favoriete steden. Om 7u56 vertrekken om aan te komen om 8u57 lokale tijd. De terugreis om 19u34 en in Brussel Zuid stranden om 22u38.

Prijskaartje voor de treinritten? Een magere €44 in totaal (€22/rit). Waarom magere? Omdat het voordeeltarief meestal €78 in totaal (€39/rit) bedraagt. Voor die extra €€€ mag je wel zelf kiezen hoe lang je verblijf duurt. De promotie die wij namen was terugkeren op dezelfde dag. Niet heel erg aangezien we Londen al meerdere keren bezocht hebben, en er zelfs in de zomer nog een aantal dagen hebben vertoeft. Deze keer werd het echter een winteruitstap gepland op 16 december 2016 (geboekt op 1 november 2016). Maar wat doen wanneer je maar 1 dag in een grote stad bent? Eten, shoppen, shoppen, shoppen en eten. Toch? Hieronder lees je ons volledig verslag!

Opstaan

Het moeilijkste gedeelte? Vroeg opstaan. Want 7u56 vertrekken en inchecken tot 30 minuten voor vertrek. Gelukkig is er sinds kort een Starbucks in het Brusselse Zuidstation. Een Caramel Macchiato – in een mooie rode kerstbeker –  om de eerste uurtjes door te komen. Of nee, zeg maar liever de eerste treinrit.

Tas: Zara

Ontbijten

Aankomst in het prachtige St Pancras International station. Nu tijd voor wat veel mensen “de belangrijkste maaltijd van de dag” noemen: het ontbijt. Hiervoor trekken we met de underground richting Covent Garden.  De plek voor food, shopping en entertainment. Hier bevindt zich namelijk het Franse restaurant Balthazar. Want ja hoor, zo zijn we. We trekken naar Engeland om Franse kost te eten. Bij Balthazar kan je terecht voor ontbijt, brunch, lunch, afternoon tea, dinner én drinks in een prachtig interieur. Daarnaast is er naast de brasserie, de boulangerie van het huis waar je de lekkerste broodjes, zoetigheden, salades en broodjes kunt kopen.

Het is nog vroeg (we zijn namelijk een uurtje terug in de tijd) maar het restaurant is helemaal volzet. Gelukkig kunnen we toch nog een plaatsje bemachtigen aan de bar. Reserveren is dus aangewezen. Op de ontbijtkaart staat heel wat lekkers waaronder wafels, bagels, eieren, English breakfast en caviar. Wij kiezen voor “Le Panier”, een mandje met brood, zoetigheden, jam en chocoladepasta. En voor een bagel met gerookte zalm en roomkaas.  Een cappuccino‘ke en een café au lait daarbij, en we kunnen terug verder.

Prijskaartje: £10 voor een broodmandje, £9,50 voor een bagel, £3 voor een cappuccino en voor een café au lait. De ene vindt het prijzig, de andere vindt het goed meevallen. Een ding is zeker: het is zijn prijs zeker waard!

Adres: 4-6 Russell St, London WC2B 5HZ – balthazarlondon.com

Shoppen

Buikje vol. Tijd om wat calorieën te verbranden door te shoppen. Al stappend (calorieën verbranden x 2) gaan we richting Oxford Street . Vanaf Balthazar is het zo’n 25 minuten lopen. Oxford Street heeft natuurlijk geen introductie meer nodig. Het is namelijk één van de drukste winkelstraten in Europa. Je vindt er zowel grote warenhuizen zoals Selfridges en Marks & Spencer, als bekende winkelketens zoals Zara, H&M, Topshop en Primark.

Loop je de straat af dan kom je op een bepaald punt aan de kruising met Regent Street, de straat voor premium shopping – zeg maar de Champs-Elysées van Londen. Hier vind je onder andere winkels als AllSaints, Furla, Burberry en Cos. Ga je de straat af, dan kom je op de kruising met de Great Marlborough Street in de Soho-wijk. Hier vind je de department store Liberty terug. Bij Liberty kan je onder andere terecht voor luxueuze kleren, cosmetica, juwelen en interieurartikelen. Merken als Diptyque, Khiel’s,  Acne, Chloe, Paul Smith, Tom Dixon en Noodoll vertoeven er.

Na Liberty Londen kan je je makkelijk begeven richting Carnaby waar winkelen en eten op het menu staat. De winkelstraat, Carnaby Street, werd vroeger gezien als de hippere winkelstraat in de buurt. Vandaag de dag zijn winkels als The Kooples, Cheap Monday, Diesel, Dr. Martens, Replay, Vans en True Religion er gevestigd. Ondertussen maken we snel een tussenstop in een niet zo propere cafétje voor een drankje, en keren we terug richting Oxford Street.

Avondeten

Na al dat shoppen hebben we reuze honger gekregen. We besluiten onze dagtrip een beetje decadent af te sluiten met kreeft bij Burger & Lobster. Een keten met een tof interieur en een goede bediening. Op de kaart, burgers en kreeft natuurlijk, zoals de naam het zelf zegt. Wij gaan voor de Original Lobster Roll en de Original Burger, beide met frietjes en een slaatje. Als drank kiezen we er twee limonades uit (en een simpele cola). Verdict? Super lekker! Zowel de burger als de lobster roll. Zeker een bezoekje waard.

Prijskaartje: £16 voor de burger, £25 voor de lobster roll, £4,50 voor een limonades. Ook hier weer zeker de prijs waard. Naast de lobster kan je ook gewoon kreeft eten, wat er ook super lekker uitzag.

Adres: 26 Binney St, Mayfair, London W1K 5BN (meerdere locaties in Londen en andere steden) – www.burgerandlobster.com

Ondertussen is de avond gevallen, tijd om de metro te nemen richting St Pancras.

Verdict van de trip: 1 dagje Londen om te shoppen tegen een prijs van €44 is zeker een must do. Vooral als de stad je niet onbekend is en je de toeristische attracties reeds bezocht hebt. Vroeg vertrekken (en laat terugkeren) is wel aangeraden om het meeste uit je dag te halen.

 

2 reacties op ‘1 dag in Londen: waar eten en shoppen?

  1. Als je eens iets anders wil dan het traditionele Londen: check zeker Shoreditch in Oost-Londen. Combinatie van de vroegere rauwheid, van moderne multiculturaliteit en creatieve hipsterplekjes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s