Capture 2017

Capture 2017

New year, new me” zeggen de meesten aan het begin van het jaar. Al kiezen wij eerder voor een nieuw jaar met een betere ‘ik’. Begin januari wilt iedereen opeens een nieuwe start. Gezonder eten, meer sporten, beter sparen, enz. Maar hoeveel mensen houden het ook echt vol? Ook wij zijn hieraan schuldig! Het is volgens ons daarom beter om te denken in termen van een “betere” dan een “nieuwe” ik. Beter eten, beter sporten en beter sparen dan vorig jaar. Het vastleggen van een traject en het uitschrijven van een routine kunnen daarbij helpen.

Beter eten

Tijdens de feesten zich nog eens goed laten gaan want vanaf het nieuwe jaar beginnen met een dieet. Maar waarom niet tijdens de feesten ook al denken aan de lijn? Want beter eten gaat eigenlijk om een gezonde levensstijl in plaats van een strak dieetplan. Of je voor, tijdens of na de feestdagen gezonder wilt gaan eten, zie het dan als een gewoonte. Om je daarbij te helpen kan een wekelijks eetschema helpen. Indien je je maaltijden plant, kan je zorgen voor een juist evenwicht. Ook het houden van een eetdagboek of het trekken van foto’s van je eten (#foodstagram) kunnen hierbij helpen. De confrontatie met wat je eet kan ervoor zorgen dat je volgende keer beter nadenkt over je ongezond eten.

Beter sporten

Sporten, je houdt ervan of je haat het. En toch helpt het om een gezonde levensstijl te behouden. Opgelet: sporten is niet gelijk aan afvallen. Door te sporten hou je je lichaam fit en gezond. Het kan wel helpen bij het vermageren maar het is zeker niet de enigste functie. Probeer het sporten leuk te maken. Sport je liever met twee of in groep? Zoek sportmaatjes. Ben je geen fan van sportzalen? Ga dan eens zwemmen of fietsen. Probeer een routine te vinden die voor je werkt. Ga bijvoorbeeld om de twee dagen sporten. Sport een keer met fitnessapparatuur, neem de keer erna deel aan een groepsles en sluit de week bijvoorbeeld af met oefeningen thuis. Tip: schrijf een sportroutine uit dat volledig past in je werk of schoolschema. Neem voor en na foto’s om de evolutie te volgen en jezelf nog meer te motiveren.

Beter sparen

Och, och, och. Wat moeilijk. Vooral nu met de soldenperiode. Heb je vorig jaar veel te veel geld (onnodig) uitgegeven? Doe het dan nu anders! Spendeer je veel geld aan kleren? Probeer te investeren in goede basics die je makkelijk kan combineren. Ga je graag uit eten? Hou dan eens een kookavondje thuis of bij vrienden. Wissel telkens af zodat iedereen eens een etentje betaalt en je dus minder hoeft uit te geven dan op restaurant. Reis je graag? Plan dan alvast in of je dit jaar kleinere tripjes wilt doen of één grote. Ook kan je eens een kleiner en/of minder bekend stadje bezoeken in plaats van één van de grootsteden. Organiseer je geld. Hou bijvoorbeeld een spaarpotje voor je etentjes, een ander voor je rei(s)(zen), nog een ander om te shoppen. Onthou vooral ook dat op = op. Wees streng voor jezelf!

Wij hopen, indien je meegaat in de new year, better me-flow, dat deze tips daarbij kunnen helpen. Wat we allemaal moeten onthouden is dat het gaat om een levensstijl. Enkel op die manier kunnen we vooropgestelde doelen bereiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s