LOTW: Solange’s A Seat at the Table

Yessss girl! Solange (ja inderdaad, de jongere zus van Beyoncé) dropte gisteren haar nieuw album genaamd A Seat at the Table en het is in één woord: magisch. Het derde studioalbum van de Amerikaanse artiest kostte haar bloed, zweet en tranen maar was het uiteindelijk allemaal waard!

Na de release in 2008 van haar tweede studioalbum, Sol-Angel and the Hadley St. Dreams, waarvan I Decided en Sandcastle Disco de bekendste nummers zijn,  kroop ze achter pen en papier om aan deze nieuwe plaat te werken. Vanaf 2013 ging ze de studio in en vandaag kregen we het eindresultaat te horen: black empowerement, integriteit, woede, ingetogenheid. Dit zijn een aantal gevoelens die naar voor komen in het soul, funky, sexy, r&b-plaatje. Zelf omschrijft ze het album als “een project rond identiteit, empowerment, zelfstandigheid, verdriet en herstel.” Solange nodigt dan ook iedereen uit om plaats te nemen op een stoel aan tafel en een gesprek aan te gaan over harde, ongemakkelijke waarheden. Het album kan je hieronder beluisteren.

Wij hebben alvast een favoriete nummer: Don’t Touch My Hair! En jij?

Cover foto: © saintheron.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s